top of page

Hoelang blijft de styling mooi? 

Hoelang de met lucht gevulde ballondecoratie mooi blijft is afhankelijk van het weer. Als de ballonnendecoratie of styling binnen hangt kan deze een week mooi blijven, terwijl dit buiten een paar dagen kan zijn. Hangt de ballondecoratie in de schaduw dan zal deze gemiddeld 3 dagen meegaan. Terwijl dit in de (felle) zon soms slechts 1 dag is.

Is de decoratie of partystyling voor een huwelijk, zakelijk event of een ander speciaal moment zoals een babyshower of een verjaardag? Laat hem dan zo kort mogelijk van tevoren door ons installeren. Dan weet je zeker dat de ballondecoratie er nog mooi uitziet op het moment dat hij moet shinen. 

Ballonnen

De ballonnen die wij gebruiken voor onze ballonnendecoraties (voornamelijk van het merk Qualatex / Sempertex/Tuftex) hebben de hoogste kwaliteit en worden gemaakt voor de professionele markt. Ondanks dit blijven de ballonnen ontzettend gevoelig voor invloeden van buitenaf. Onder andere de volgende omstandigheden hebben een nadelig effect op de levensduur van de ballonnen:

 

 • Temperatuurverschillen

 • Tocht

 • Wind

 • Vocht (condensvorming / regen)

 • Zonlicht

 • Warmte

 • Scherpe voorwerpen

 • Vandalisme

 • Kinderen / huisdieren

 • Kamertemperatuur

 • Ballonnen gaan het beste mee op kamertemperatuur. Worden de ballonnen blootgesteld aan bovenstaande elementen (omdat ze bijvoorbeeld buiten staan), dan kun je verwachten dat ze (fors) minder lang meegaan.

 

Belangrijke tip bij buitengebruik.

Laat ballonnen 's avonds en 's nachts nooit buiten hangen. Door temperatuurverschillen en dauw (waterdamp) ontstaat er een vochtige laag aan de buitenkant van de ballon waardoor de talkpoeder geen functie meer heeft. Als de ballonnen weer opdrogen zullen ze aan elkaar gaan plakken. Bij temperatuurstijging zetten de ballonnen uit, maar omdat de talkpoeder is verdwenen kan de latex die aan elkaar plakt scheuren waardoor de ballon leegloopt of klapt bij warmte/zonlicht.

 

Geen garantie op houdbaarheid.

Vanaf het moment dat wij geen invloed meer hebben op de houdbaarheid van de ballonnen (d.w.z. na levering/ophalen van de bestelling) kunnen wij helaas geen garantie geven op de houdbaarheid van de ballonnen.

 

Oxideren / mat worden

Latex ballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal wat betekent dat ze na verloop van tijd zullen oxideren als deze opgeblazen zijn. Dit natuurlijke proces gaat sneller bij warmte en direct zonlicht. Zeker donkere ballonnen kunnen in direct zonlicht meteen hun glans kwijtraken en dof worden. Doorzichtige ballonnen zullen ondoorzichtig worden.

Helium

Is een gas dat uit de aarde gewonnen wordt. Wetenschappers verwachten dat de helium binnen nu en 100 jaar op is. Dit tekort heeft grote invloed op de prijs van de helium en zal de prijs alleen mar opvoeren in de komende jaren. Naast party industrie wordt helium ook nog  in meer cruciale branches als de medische industrie gebruikt.  

Omdat wij ook graag vooruit denken werken we graag zo min mogelijk met helium en proberen we de ontwerpen van one styling z vorm gegeven dat je het zelfde zwevende en magische effect hebt als bij het gebruik van helium. 

Wil je toch graag voor helium gaan moet je uiteraardrekening houden met de zweeftijd van de decoratie.

Hoelang blijft een latex heliumballon zweven?

De zweeftijd van een latex ballon hangt van een aantal factoren: de maat van de ballon, het materiaal van  de ballon, de weersomstandigheden. Zon, regen, wind, airco hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van een ballon.

Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:​

 • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 5 tot 7 uur*

 • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur*

 • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur*

 • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur*

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur, aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Wij verzorgen ook folie ballonnen gevuld met helium, de zweeftijd hiervan verschild per vorm, grote en shape. 

Is helium brandbaar?

Nee helium is niet brandbaar. Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is (Helium is geen blusmiddel) Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen. Bij helium is dit niet mogelijk.

Hi-Float

Latex ballonnen gevuld met helium blijven normaal gesproken maar 5 tot 7 uur zweven. Met Ultra Hi Float helium gel verleng je dit aanzienlijk. Door voor het vullen met helium te ballon te voorzien van deze toevoeging zal de ballon tot 25x zo lang blijven zweven. Latex ballonnen blijven zonder toevoeging maar enkele uren zweven. Dit komt doordat deze ballonnen poreus zijn. De Hi Float formule zorgt er voor dat er aan de binnenkant van de ballon een beschermlaagje komt. Dit laagje zorgt er voor dat de helium niet gemakkelijk de ballon kan verlaten. Zodoende blijft de ballon dus langer zweven. Doordat normaal gesproken de ballonnen maar zo kort zweven, ben je altijd genoodzaakt om zo kort mogelijk voor het feestje te gaan vullen met helium. Dit zorgt voor een hoop stress. Deze gel verandert dat volledig daar de zweefduur aanzienlijk verlengt is. Zo kun je je op je gemak voorbereiden op het feestje en is alle last-moment stress verleden tijd.

Belangrijk informatie Ultra Hi Float

Ultra Hi Float is een niet giftig product en is biologisch afbreekbaar. 

Ultra Hi Float is alleen bedoeld voor latex ballonnen en niet voor folieballonnen

Wil je meer weten over de decoratie mogelijkheden van jouw zakelijk event, feest of ben je op zoek naar originele styling van een locatie? Wil je een vrijblijvende offerte of heb je een vraag? Neem gerust contact op. 

Wil je gelijk een passend voorstel? Vul dan zoveel mogelijk info voor ons in, dan gaan we aan de slag. 

More info

bottom of page