Hoelang blijft de styling mooi? 

Hoelang de ballondecoratie mooi blijft is afhankelijk van het weer. Als de ballonnendecoratie of styling binnen hangt kan deze een week mooi blijven, terwijl dit buiten een paar dagen kan zijn. Hangt de ballondecoratie in de schaduw dan zal deze gemiddeld 3 dagen meegaan. Terwijl dit in de (felle) zon soms slechts 1 dag is.

Is de decoratie of partystyling voor een huwelijk, zakelijk event of een ander speciaal moment zoals een babyshower of een verjaardag? Laat hem dan zo kort mogelijk van tevoren door ons installeren. Dan weet je zeker dat de ballondecoratie er nog mooi uitziet op het moment dat hij moet shinen. 

Hoelang blijft een heliumballon zweven?

De zweeftijd van een ballon hangt van een aantal factoren: de maat van de ballon, het materiaal van  de ballon, de weersomstandigheden. Zon, regen, wind, airco hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van een ballon.

Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:

  • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur*

  • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur*

  • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur*

  • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur*

  • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur*

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur, aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Is helium brandbaar?

Nee helium is niet brandbaar. Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is (Helium is geen blusmiddel) Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen. Bij helium is dit niet mogelijk.

Hi-Float

Latex ballonnen gevuld met helium blijven normaal gesproken maar 5 tot 7 uur zweven. Met Ultra Hi Float helium gel verleng je dit aanzienlijk. Door voor het vullen met helium te ballon te voorzien van deze toevoeging zal de ballon tot 25x zo lang blijven zweven. Latex ballonnen blijven zonder toevoeging maar enkele uren zweven. Dit komt doordat deze ballonnen poreus zijn. De Hi Float formule zorgt er voor dat er aan de binnenkant van de ballon een beschermlaagje komt. Dit laagje zorgt er voor dat de helium niet gemakkelijk de ballon kan verlaten. Zodoende blijft de ballon dus langer zweven. Doordat normaal gesproken de ballonnen maar zo kort zweven, ben je altijd genoodzaakt om zo kort mogelijk voor het feestje te gaan vullen met helium. Dit zorgt voor een hoop stress. Deze gel verandert dat volledig daar de zweefduur aanzienlijk verlengt is. Zo kun je je op je gemak voorbereiden op het feestje en is alle last-moment stress verleden tijd.

Belangrijk informatie Ultra Hi Float

Ultra Hi Float is een niet giftig product en is biologisch afbreekbaar. 

Ultra Hi Float is alleen bedoeld voor latex ballonnen en niet voor folieballonnen

More info

Wil je meer weten over de decoratie mogelijkheden van jouw zakelijk event, feest of ben je op zoek naar originele styling van een locatie? Wil je een vrijblijvende offerte of heb je een vraag? Neem gerust contact op. 

Wil je gelijk een passend voorstel? Vul dan zoveel mogelijk info voor ons in, dan gaan we aan de slag. 

  • https://www.instagram.com/helloyourb
  • Facebook - Black Circle

© 2017-2020 by Your Balloons. 

KvK 74196227  BTW NL859805360B01

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring