© 2017-2020 by Your Balloons. 

KvK 74196227  BTW NL859805360B01

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring 

Balloon Info

Hoe lang blijft een ballon mooi? 

Hoelang de ballondecoratie mooi blijft is afhankelijk van het weer. Als de ballonnendecoratie of styling binnen hangt kan deze een week mooi blijven, terwijl dit buiten een paar dagen kan zijn. Hangt de ballondecoratie in de schaduw dan zal deze gemiddeld 3 dagen meegaan. Terwijl dit in de (felle) zon soms slechts 1 dag is.

Is de decoratie of partystyling voor een huwelijk, zakelijk event of een ander speciaal moment zoals een babyshower of een verjaardag? Laat hem dan zo kort mogelijk van tevoren door ons installeren. Dan weet je zeker dat de ballondecoratie er nog mooi uitziet op het moment dat hij moet shinen. 

Helium

Hoelang blijft een heliumballon zweven?

De zweeftijd van een ballon hangt van een aantal factoren: de maat van de ballon, het materiaal van  de ballon, de weersomstandigheden. Zon, regen, wind, airco hebben onvermijdelijk invloed op de levensduur van een ballon.

Gemiddelde zweeftijd van een ballon onder normale omstandigheden:

  • Rond latex 9 inch / 23 cm doorsnede ca. 6 tot 8 uur*

  • Rond latex 11 inch / 28 cm doorsnede ca. 10 tot 14 uur*

  • Rond latex 14 inch / 35 cm doorsnede ca. 12 tot 18 uur*

  • Rond latex 32 inch / 80 cm doorsnede ca. 16 tot 24 uur*

  • Rond latex 39 inch / 100 cm doorsnede ca. 24 tot 36 uur*

* Dit zijn gemiddelde zweeftijden gemeten in een gesloten ruimte op kamertemperatuur, aan deze gegevens kunnen geen rechten ontleend worden.

Is helium brandbaar?

Nee helium is niet brandbaar. Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is (Helium is geen blusmiddel) Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen. Bij helium is dit niet mogelijk.

More info

Wil je meer weten over de decoratie mogelijkheden van jouw zakelijk event, feest of ben je op zoek naar originele styling van een locatie? Wil je een vrijblijvende offerte of heb je een vraag? Neem gerust contact op. 

Wil je gelijk een passend voorstel? Vul dan zoveel mogelijk info voor ons in, dan gaan we aan de slag.